CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan

Ivana Pavlović

08:20

Slatki kutak 0

Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.

cimet krofnice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 g kvasca
  • 80 g šećera
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 80 g putera, omekšalog
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Rastopite kvasac u toplom mleku sa kašikom šećera. Pomešajte brašno, preostali šećer i so, dodajte jaja, puter i mleko sa kvascem. Zamesite glatko testo i ostavite da naraste 1 sat. Razvucite testo i oblikujte krofnice ili prstene. Pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Posolite i pospite šećerom u prahu dok su još tople.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading