ŠPANSKE KROFNICE SAVRŠENE UZ KAFU Mirisne, sočne, pufnaste i mekane
Najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 kašičica rendane limunove kore
- ruma 1 kašika
- 60 ml maslinovog ulja
- 2 kašičice praška za pecivo
- 300 g brašna
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- kristal šećer
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte rendanu limunovu koru, rum i maslinovo ulje. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa polako sjedinite obe smese. Mešajte dok ne dobijete glatko testo. Zatim ga pokrijte i ostavite 20 minuta da odstoji.Napravite male prstenove pa ih lagano razvaljajte dlanovima. Pržite krofnice u dubljem ulju na srednje jakoj temperaturi. Na kraju ih vadite i stavljajte na papirni ubrus, da se ocede od viška masnoće. Valjajte krofnice u kristal šećer.
Možda vas zanima:
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA Vazdušaste i sočne, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i savršene, i dupla mera će biti malo.
BOSANSKE KROFNE Spoj tradicije i sreće u pecivu koje se ne odbija
Mirisne i mekane, bićete oduševljeni.
MEKANE KROFNICE BUDE SVA ČULA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Slatke i slasne, za pravo uživanje.
KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
MAĐARICA KOLAČ KOJI OBOŽAVAJU SVI U SRBIJI Jedini recept koji vam je potreban
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
POSNE RAFAELO KUGLICE SAVRŠENO PARIRAJU ORIGINALU Prave se maltene same, a svi gosti ih vole
Mekane i slatke, savršene za svetog Nikolu.
ČOKO MOKO TORTA PO RECEPTU SA KOJIM NEMA GREŠKE Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta, jednostavna i izdašna, gosti će biti oduševljeni,
POSNI ČOKOLADNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE A sve se samo pomeša i peče
Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika.
SARAJEVSKA TORTA MILUJE NEPCA Prepuna oraha, jaja i čokolade, i dupla mera je malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)