KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 150 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g mlevenog maka
- Rendana korica jednog limuna
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašike limunovog soka
- mak
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Onda dodajte ulje i jogurt pa dobro sjedinite.Zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mak. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom ga ohladite i prelijte šećernom glazurom sa limunom. Na kraju, kolač pospite makom.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ OD GRIZA SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Po ukusu mu nema ravnog
Mekan kao duša i sočan, i dupla mera je malo.
SOČNI KOLAČ SA MAKOM Pravi se maltene sam, a pomera granice dobrog ukusa
Sočan i lagan, a zamirisaće cela kuća.
LADA KOLAČ Božanstveni desert nazvan po boginji leta kome je nemoguće odoleti
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
OČARAVAJUĆI KOLAČ SA MAKOM Slatkiš bez mane koji uspeva i početnicima
Sočan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)