DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Savršen za hladne dane i praznike.

domaći jafa kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje kakaa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja jogurta
  • kora i sok od jedne narandže

Sloj narandžinog džema:

  • 1 šolja narandžinog džema

Čokoladna glazura:

  • 200 g crne čokolade, seckane
  • 1 šolja slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte sve suve sastojke. Onda dodajte jaja, ulje, vanilu, narandžinu koru, sok i jogurt. Sve sjedinite pa smesu sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite koru oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Presecite prohlađen biskvit na 2 dela. Onda otopite džem od pomorandže pa ga nanesite na donji deo biskvita. Zatim zagrejte slatku pavlaku do vrenja pa prelijte preko seckane čokolade. Dobro mešajte sve dok se čokolada ne otopi.  Onda prelijte ganaš preko krema od narandže pa stavite drugi deo biskvita i pustite da se stegne.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading