OTKRIVAMO TAJNU RECEPTA KOJI SVAKI PUT USPEVA Sočni i mekani čupavci uvek su dobar izbor za desert
Poslednjih nekoliko godina, postali su dosta popularni.
Čoko čupko
Sastojci:
Za koru:
2 jajeta
200 ml mleka
100 ml ulja
200 g šećera
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
Za krem:
1 l mleka
1 šolja šećera
7 kašika griza
200 g kokosovog brašna
Priprema:
Mleko za krem skuvajte sa šećerom. Čim provri, dodajte griz, kašiku po kašiku, mešajući dok se ne zgusne. Sklonite s ringle, pa ubacite kokosovo brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. U činiji umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, mleko i kakao. Izmiksirajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Polovinu smese za koru izlijte u pleh i pecite oko 10 minuta na 170 stepeni. Preko gotove kore sipajte krem, pa i drugu polovinu kore, vratite u rernu i pecite još 20 minuta. Ukrasite kokosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVLJENJE NJOKI NIJE NIKAKAV BAUK Napravite ovo jelo po receptu Danijele Pantić i Dragane Latovljev
Divni i ukusni zalogajčići od krompira.
NEODOLJIVO UKUSNA I LAKA ZA PRIPREMU Za sicilijanskom pastom su svi odlepili!
Idealan je predlog za ručak.
OBROK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI UKUSOM Italijanske zdrave rolnice pravićete stalno!
Jela sa patlidžanom su uvek dobar izbor.
NAJUKUSNIJI JE KAD SE NAPRAVI DAN RANIJE Francuski specijalitet od povrća smazaće se za čas
Jedinstven način kako to prave Francuzi.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)