Najjeftiniji ČOKO kolač: Ne kupujte NIJEDAN SASTOJAK, sve ih imate u kući (RECEPT)
Vrlo jednostavan kolač koji će da obraduje vaša nepca!
Jede vam se nešto slatko, ali nemate ništa u kući? Bez brige! Ovo je kolač za čiju pripremu sve sastojke imate u kući. Odličan je izbor za ljubitelje čokoladnih poslastica.
Jede vam se nešto slatko, ali nemate ništa u kući? Bez brige! Ovo je kolač za čiju pripremu sve sastojke imate u kući. Odličan je izbor za ljubitelje čokoladnih poslastica.
Sastojci:
- 3 čaše jogurta
- 1,5 čaša šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 kašike kakaa
- pola čaše ulja
- 3 čaše brašna
- pola kesice praška za pecivo
- Za preliv:
- 1 čaša mleka
- 1 čaša šećera (malo manje)
- 3 kašike kakaa
- 150 g margarina ili maslaca
Priprema:
Spremiti veću posudu (činiju). U posudu sipati 3 čaše jogurta, zatim 1,5 čašu šećera, kesicu vanilinog šećera, 2 kašike kakao praha, zatim pola čaše ulja, 3 čaše brašna i pola kesice praška za pecivo.
Zatim sve ručno izmešati do sjedinjenja. Voditi računa da ne ostanu grudvice.
Rernu spremiti na oko 200 stepeni. U podmazan pleh (može i pek papir) sipati smesu i rasporediti. Staviti u rernu na pečenje.
Preliv:
U šerpicu sipati 1 čašu mleka, dodati šećer, 3 kašike kakaa i margarin ili maslac. Sve dobro rastopiti.
Nakon pola sata pečenja, kolač izvaditi iz rerne i postaviti da se malo prohladi. Kada se kolač dovoljno prohladio, preliti ga sa već pripremljenim prelivom.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)