POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Krempita po bakinom receptu očaraće vas odmah!
Neodoljivog je ukusa.
Krempita s jagodama
Sastojci:
Za koru:
5 žumanaca
1 jaje
7 kašika šećera
5 kašika ulja
1 šolja mleka
8 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za fil:
200 g šećera
3 pudinga od jagode
7 dl vode
500 g jagoda
5 belanaca
6 kašika šećera
Priprema:
Kora: U posudi umutite žumanca i jaje sa šećerom. Dodajte ulje, mleko i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa miksajte u ujednačenu smesu. Dobijenu masu izlijte u nauljenu, brašnom posutu, dublju pravougaonu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kora ne odvoji od ivica tepsije. Ostavite da se ohladi. Fil: Iseckajte jagode na kockice, pa ih sjedinite sa šećerom. Sipajte 5 dl vode i promešajte. Sačekajte da proključa, pa nastavite sa kuvanjem još 15 minuta. U manjoj posudi razmutite puding od jagode s preostalom vodom, pa sipajte u ključalu smesu. Nastavite s kuvanjem na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Umutite belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer. Dobijeni šam postepeno sipajte u vruć krem od jagoda i lagano mešajte dok se ne dobije ujednačena smesa. Finalni postupak: Vrućim filom prelijte ohlađenu koru. Kolač ostavite na hladnom da se stegne, pa ga isecite na
kocke željene veličine. Krempitu možete posuti prah-šećerom ili preliti sirupom od jagoda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)