POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Krempita po bakinom receptu očaraće vas odmah!
Neodoljivog je ukusa.
Krempita s jagodama
Sastojci:
Za koru:
5 žumanaca
1 jaje
7 kašika šećera
5 kašika ulja
1 šolja mleka
8 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za fil:
200 g šećera
3 pudinga od jagode
7 dl vode
500 g jagoda
5 belanaca
6 kašika šećera
Priprema:
Kora: U posudi umutite žumanca i jaje sa šećerom. Dodajte ulje, mleko i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa miksajte u ujednačenu smesu. Dobijenu masu izlijte u nauljenu, brašnom posutu, dublju pravougaonu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kora ne odvoji od ivica tepsije. Ostavite da se ohladi. Fil: Iseckajte jagode na kockice, pa ih sjedinite sa šećerom. Sipajte 5 dl vode i promešajte. Sačekajte da proključa, pa nastavite sa kuvanjem još 15 minuta. U manjoj posudi razmutite puding od jagode s preostalom vodom, pa sipajte u ključalu smesu. Nastavite s kuvanjem na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Umutite belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer. Dobijeni šam postepeno sipajte u vruć krem od jagoda i lagano mešajte dok se ne dobije ujednačena smesa. Finalni postupak: Vrućim filom prelijte ohlađenu koru. Kolač ostavite na hladnom da se stegne, pa ga isecite na
kocke željene veličine. Krempitu možete posuti prah-šećerom ili preliti sirupom od jagoda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)