POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Krempita po bakinom receptu očaraće vas odmah!

Alo.rs

09:00

Slatki kutak 0

Neodoljivog je ukusa.

POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Krempita po bakinom receptu očaraće vas odmah!
Shutterstock

Krempita s jagodama

Sastojci:

Za koru:

5 žumanaca

1 jaje

7 kašika šećera

5 kašika ulja

1 šolja mleka

8 kašika brašna

1 prašak za pecivo

Za fil:

200 g šećera

3 pudinga od jagode

7 dl vode

500 g jagoda

5 belanaca

6 kašika šećera

Priprema:

Kora: U posudi umutite žumanca i jaje sa šećerom. Dodajte ulje, mleko i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa miksajte u ujednačenu smesu. Dobijenu masu izlijte u nauljenu, brašnom posutu, dublju pravougaonu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kora ne odvoji od ivica tepsije. Ostavite da se ohladi. Fil: Iseckajte jagode na kockice, pa ih sjedinite sa šećerom. Sipajte 5 dl vode i promešajte. Sačekajte da proključa, pa nastavite sa kuvanjem još 15 minuta. U manjoj posudi razmutite puding od jagode s preostalom vodom, pa sipajte u ključalu smesu. Nastavite s kuvanjem na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Umutite belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer. Dobijeni šam postepeno sipajte u vruć krem od jagoda i lagano mešajte dok se ne dobije ujednačena smesa. Finalni postupak: Vrućim filom prelijte ohlađenu koru. Kolač ostavite na hladnom da se stegne, pa ga isecite na
kocke željene veličine. Krempitu možete posuti prah-šećerom ili preliti sirupom od jagoda.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading