POPULARNI KLASIK KOJI TOPI SVA ČULA Desert sa čokoladom je sve što ćete jesti danas

Alo.rs

16:00

Slatki kutak 0

Neprikosnovena je poslastica.

POPULARNI KLASIK KOJI TOPI SVA ČULA Desert sa čokoladom je sve što ćete jesti danas
pixabay

Čokoladni ekleri

Sastojci:

Za testo:

100 ml ulja

200 ml vode

6 kašika oštrog brašna

3 jajeta

Za fil:

3 žumanca

300 ml mleka

5 kašika šećera

3 kašike brašna

100 g čokolade

100 ml slatke pavlake

Priprema:

Na vatru stavite vodu i ulje. Kad provri sklonite sa vatre, pa dodajte brašno uz mućenje. Kad se smesa sjedini i postane gusta ostavite da se hladi. U mlaku smesu dodajte 2 jajeta pa izmutite, ako je pregusto dodajte i treće. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa špricem u plehu cik-cak izvucite tračice dužine 10 cm. Pecite 25 minuta u zavisnosti od rerne, ali 15 minuta nikako ne otvarajte rernu. Ostavite da se hlade. Kada se ohlade presecite ih horizontalno. Dok se peku pripremajte krem. Stavite mleko da provri oduzevši
malo da se umute žumanca, šećer i brašno, pa kad mleko provri zakuvajte smesu i mešajte dok se ne zgusne, zatim sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se skroz ohladi. Ulupajte slatku pavlaku, pa dodajte ohlađenom kremu uz miksiranje. Napunite špric kremom, pa nanesite na donji deo eklera fil i poklopite gornjim delom. Preko čokoladnog fila sa špricem takođe možete da nanesete umućenu slatku pavlaku ili šlag. Na kraju pospite šećerom u prahu ili premažite glazurom od čokolade.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading