OVO JE SAVRŠEN RECEPT Sa ovim galetama možete da eksperimentišete, napravite i nadev po želji
I deci će se dopasti.
Galete
Sastojci:
500 g brašna
250 g otopljenog putera
150 g šećera
2 kesice suvog kvasca
60 ml toplog mleka
1/2 šolje meda
200 g smeđeg šećera
50 g putera
1 kašičica cimeta
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, otopljeni maslac, suvi kvasac, šećer, mleko i jaje. Kada testo postane
pregusto za mešanje, prebacite ga na radnu površinu i mesite nekoliko minuta. Ostavite oko 45 minuta, da naraste. Za to vreme napravite fil, i to tako što ćete u šerpici zagrejati med, smeđi šećer, ostatak putera i cimet. Na srednjoj temperaturi polako zagrevajte mešavinu. Kada se svi sastojci fino sjedine, sklonite šerpicu sa ringle. Uključite aparat za galete da se dobro zagreje. Razvucite testo, podelite na dve manje loptice i pecite vafl e sve dok ne poprime finu braonkastu boju. Potom ih polako pomoću špatule izvadite i presecite po dužini dok su još tople. Premažite ih pripremljenim filom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALNA VIKEND POSLASTICA Bakin kolač sa medom lepiće vam se za prste
Oduševiće vas mekoća kolača.
NEODOLJIVE I MEKE KAO PAMUK Galete od JOGURTA po bakinom receptu će vas odmah osvojiti
Nećete moći da prestanete da ih jedete.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)