I SLADI I HLADI Sladoled torta od malina i bele čokolade, letnja poslastica gotova za 20 minuta!
Lagani hladan slatkiš je odlično posluženje posle ručka.
Sastojci:
Kora:
125 g margarina
200 ml mleka
300 g mlevenog keksa
Fil:
300 g bele čokolade
250 g odleđenih malina
300 ml slatke pavlake
5 žumanaca
100 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Kora: Rastopiti margarin u mleku i u to dodati mleveni keks. Smesu rukom utisnuti u kalup prečnika 26 cm.
Fil: Žumanca umutiti, dodati šećer. Kuvati na pari, uz neprestano mućenje mikserom, 4-5 minuta, tj. dok smesa ne postane kremasta. Skloniti s pare, pa na isti način rastopiti 200 g bele čokolade. Umešati je u smesu od žumanaca i pustiti da se malo ohladi. Slatkoj pavlaci dodati ekstrakt vanile i mikserom umutiti u šlag. Šlag lagano umešati u smesu od čokolade i žumanaca, pa dodati preostalih 100 g čokolade isečene na komadiće. Od smese odvojiti 10 kašika. U veći deo fila dodati 200 g oceđenih malina i lagano promešati kašikom. Naneti na podlogu i staviti 15 minuta u zamrzivač. Ostatak malina sjediniti sa odvojenim filom. Tortu izvaditi iz zamrzivača, preliti pripremljenom roze smesom i ukrasiti po želji malinama i istopljenom čokoladom. Staviti u zamrzivač najmanje 3-4 sata da se stegne.
Možda vas zanima:
STARINSKA SLADOLED TORTA Postoje dve ključne razlike u pripremi u odnosu na današnje domaćice, a evo koje su
Bake nisu kuvale fil i tortu su na kraju premazivale filom od žumanaca, dok današnje domaćice ipak kuvaju fil i premazuju šlagom.
BRZA SLADOLED TORTA Nema paljenja šporeta ni kuvanja fila, može i dete da je napravi
Slatka i savršena, uzećete parče više.
SLADOLED TORTA BRZI GONZALES Treba vam samo 4 sastojka, a nema paljenja šporeta, ma savršena
Brza poslastica oduševiće ukusom i one izbirljive.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Lagana prolećna poslastica po teta Jelinom receptu iz starog rokovnika
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)