OVU LENJU PITU MORATE DA NAPRAVITE Domaćice se kunu u recept sa šljivama, ništa slađe niste probali
Šljive su sada aktuelne, a lenja pita sa šljivama je apsolutno savršenstvo od deserta
Sastojci:
2 jajeta
400 g brašna
250 g putera
200 g šećera
limunova kora
1 kesica vanilin šećera
1 kg šljiva
1/2 kašičice cimeta
1 kašika ruma
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rastopite 50 g putera u tiganju i ubacite polutke šljiva, pa promešajte. Dodajte polovinu šećera (100 g), vanilin šećer, cimet,rum i čokoladu. Kratko prokuvajte, pa ostavite da se ohladi. Ostatak puter rukama dodajte brašno i dodajte preostali šećer. Zatim dodajte jaja i limunovu koru, pa umesite testo. Podelite testo na 2 dela i oklagijom razvije kore. Jednu koru stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180°C. Zatim izvadite, dodajte smesu sa šljivama i preko stavite drugu koru. Vratite u rernu da se zapeče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)