KLAFUTI Francuski voćni desert koji osvaja na prvi zalogaj, kad poželite nešto fino i slatko
Neodoljivi i sočni tradicionalni francuski desert, za sve sladokusce.
Potrebno je
- 400 borovnica
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 150 g brašna
- 200 ml slatke pavlake
- 100 ml mleka
- 70 g putera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- i još 20g putera
- kao i 50g šećera za premazivanje kalupa
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Kalup za pečenje namažite puterom i pospite kristal-šećerom. Jaja penasto umutite sa šećerom, dodajte pavlaku, mleko, vanilin šećer, prašak za pecivo, otopljen puter, so i na kraju brašno. Sve dobro izmešajte. Borovnice složite u kalup i prelijte dobijenom smesom. Pecite kolač na 170 stepeni oko 25-30 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ZORICIN MINI TART SA BOROVNICAMA MEKAN KAO PAMUK Kao osmišljen za savršen vikend
Napravite ovaj neodoljivi voćni desert po receptu Zorice Pešić iz Beograda
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Ako volite knedle sa šljivama, ovaj kolač ćete obožavati.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
HALONGROTOR Očaravajući švedski kolačići sa džemom, u pravoj eksploziji ukusa
Idealni za slavsku trpezu, ali i lepo druženje sa prijateljima.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM Za savršeno popodne, a miriše na ljubav
Sočni kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS PUDING KREMASTIJI OD ONOG KLASIČNOG Topi se u ustima, a vraća u dane letovanja
Fenomenalan desert pravi se lako, a otopićete se od miline.
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Ako volite knedle sa šljivama, ovaj kolač ćete obožavati.
KOLAČIĆI SA BUNDEVOM Aromatični i brzi, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Odlično idu uz čaj ili kafu, a uspeće apsolutno svima.
MAKARONSI Neodoljivi desert zbog koga ćete imati osećaj da ste u Parizu, ukusa koji priča priče
Slatki "sendvičići" oduševiće vas na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)