KLAFUTI Francuski voćni desert koji osvaja na prvi zalogaj, kad poželite nešto fino i slatko
Neodoljivi i sočni tradicionalni francuski desert, za sve sladokusce.
Potrebno je
- 400 borovnica
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 150 g brašna
- 200 ml slatke pavlake
- 100 ml mleka
- 70 g putera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- i još 20g putera
- kao i 50g šećera za premazivanje kalupa
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Kalup za pečenje namažite puterom i pospite kristal-šećerom. Jaja penasto umutite sa šećerom, dodajte pavlaku, mleko, vanilin šećer, prašak za pecivo, otopljen puter, so i na kraju brašno. Sve dobro izmešajte. Borovnice složite u kalup i prelijte dobijenom smesom. Pecite kolač na 170 stepeni oko 25-30 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)