Kralj povrćnig kolača KLAFUTI S JAGODAMA ne prlja sudove prost ko pasulj da se napravi
Mirišljave crvene bobice omiljeno su prolećno voće pa nije ni čudo da sve vrvi od poslastica s jagodama.
Klafuti sa jagodama
Sastojci:
500 g jagoda
3 jaja
1 šolja mleka
2/3 šolje brašna
1/4 šolje šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prstohvat soli
šećer u prahu
Priprema:
Podmazati kalup za pečenje prečnika 18- 20 cm i zagrejte rernu na 170 stepeni. Očistite jagode, pospite ih kašikom šećera i poređajte u jedan red u kalup. Mikserom umutiti jaja, brašno, šećer, ekstrakt vanile i prstohvat soli. Prelijte smesu preko jagoda. Pecite oko 35 minuta. Gotov je kada smesa u sredini više nije tečna. Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)