BAKIN KOLAČ Starinski desert na kome su odrasle generacije, a pravi se brzo i lako

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Sočan i neodoljiv kolač, u verziji sa voćem koje mu daje posebnu draž.

bakin kolač sa malinama
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 jaja
  • 350 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 110 g kiselog mleka
  • 100 ml mleka
  • 300 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 10 g vanilin šećera
  • oko 500 g smrznutih malina

Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, kiselo mleko, mleko, vanilin šećer i na kraju lagano umešajte brašno. Sipajte pripremljenu masu u pleh, pa odozgo rasporedite maline. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta, pa gotov kolač pospite šećerom u prahu i listićima badema. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading