BAKIN KOLAČ Starinski desert na kome su odrasle generacije, a pravi se brzo i lako
Sočan i neodoljiv kolač, u verziji sa voćem koje mu daje posebnu draž.
![bakin kolač sa malinama](/data/images/2024-06-17/91085_bakin-kolac-sa-malinama_f.jpg?timestamp=1718575200)
Potrebno je
- 2 jaja
- 350 g šećera
- 200 ml ulja
- 110 g kiselog mleka
- 100 ml mleka
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 10 g vanilin šećera
- oko 500 g smrznutih malina
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, kiselo mleko, mleko, vanilin šećer i na kraju lagano umešajte brašno. Sipajte pripremljenu masu u pleh, pa odozgo rasporedite maline. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta, pa gotov kolač pospite šećerom u prahu i listićima badema. Bon appetit!
![hleb punjen čokoladom](/data/images/2024-06-25/92041_screenshot-137_f.png)
NEODOLJIVI HLEB PUNJEN ČOKOLADOM Slatki specijalitet ukusa koji se pamti, a uspeva svima
Možete da ga služite za doručak ili desert, nećete da pogrešite.
![čupavci mafini](/data/images/2024-06-25/92046_screenshot-138_f.png)
AKO VOLITE ČUPAVCE OVE U OBLIKU MAFINA ĆETE OBOŽAVATI Još slađi i ukusniji, pravićete stalno
Savršen spoj čupavaca i mafina u jednom desertu, prste da poližete.
![mafini sa makom](/data/images/2024-06-25/92025_screenshot-136_f.png)
MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
![tart sa jagodama](/data/images/2024-06-24/91919_shutterstock-2146468965_f.jpg)
TART SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Osvežavajući desert za vrele letnje dane koji miriše na ljubav
Lagani kolač sa jagodama nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept.
![torone sa bademom](/data/images/2024-06-24/91910_shutterstock-1886290351_f.jpg)
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
Komentari (0)