ČOKOLADNI GRIZ Posni desert koji budi uspomene iz detinjstva, a miriše na nedelju
Fenomenalni desert idealan za dane Petrovskog posta.
Potrebno je:
- 1 l sojinog mleka
- 10 kašika griza
- 10 kašika kristal šećera
- 100 g crne čokolade za kuvanje
- 1 vanilin šećer
Priprema
Šećere dodajte u litar mleka, pa stavite na vatru i kuvajte, dok ne proključa. Onda dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zasebno pomešajte griz sa 200 ml vode. Smesu sa grizom dodajte u mleko. Neprestano mešajte, sve dok se smesa ne zgusne. Gotov griz sipajte u činijice i služite. Bon appetit!
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)