NEODOLJIVI GRIZ Sa makom, pravi se brzo a nestaće sa stola odmah, ovakav do sada niste jeli

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičan griz, ovaj ćete da obožavate. Mak i jabuke mu daju potpuno novu čar, raspametićete se koliko je ukusan. Najbolje stavite odmah duplu meru.

griz sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • pola litre mleka
  • 50 g griza
  • 2 vanilina šećera
  • 2 kašike mlevenog maka
  • 1 mala kašika putera

Za deo od jabuka:

  • 2 jabuke
  • malo soka limuna
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika listova badema
  • Šećer (po želji)


Priprema

Mleko pomešajte sa ostalim sastojcima za griz, pa kuvajte uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i rasporedite griz u nekoliko posudica. Ogulite jabuke pa ih isecite na kocke. Pomešajte sa ostalim sastojcima za smesu sa jabukama, pa kuvajte, dok ne omekšaju. Rasporedite jabuke preko griza pa dekorišite po izboru. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading