NEODOLJIVI GRIZ Sa makom, pravi se brzo a nestaće sa stola odmah, ovakav do sada niste jeli
Ako volite klasičan griz, ovaj ćete da obožavate. Mak i jabuke mu daju potpuno novu čar, raspametićete se koliko je ukusan. Najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- pola litre mleka
- 50 g griza
- 2 vanilina šećera
- 2 kašike mlevenog maka
- 1 mala kašika putera
Za deo od jabuka:
- 2 jabuke
- malo soka limuna
- 1 kašika cimeta
- 1 kašika listova badema
- Šećer (po želji)
Priprema
Mleko pomešajte sa ostalim sastojcima za griz, pa kuvajte uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i rasporedite griz u nekoliko posudica. Ogulite jabuke pa ih isecite na kocke. Pomešajte sa ostalim sastojcima za smesu sa jabukama, pa kuvajte, dok ne omekšaju. Rasporedite jabuke preko griza pa dekorišite po izboru. Bon appetit!
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
Komentari (0)