NEODOLJIVI GRIZ Sa makom, pravi se brzo a nestaće sa stola odmah, ovakav do sada niste jeli
Ako volite klasičan griz, ovaj ćete da obožavate. Mak i jabuke mu daju potpuno novu čar, raspametićete se koliko je ukusan. Najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- pola litre mleka
- 50 g griza
- 2 vanilina šećera
- 2 kašike mlevenog maka
- 1 mala kašika putera
Za deo od jabuka:
- 2 jabuke
- malo soka limuna
- 1 kašika cimeta
- 1 kašika listova badema
- Šećer (po želji)
Priprema
Mleko pomešajte sa ostalim sastojcima za griz, pa kuvajte uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i rasporedite griz u nekoliko posudica. Ogulite jabuke pa ih isecite na kocke. Pomešajte sa ostalim sastojcima za smesu sa jabukama, pa kuvajte, dok ne omekšaju. Rasporedite jabuke preko griza pa dekorišite po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI GRIZ Posni desert koji budi uspomene iz detinjstva, a miriše na nedelju
Fenomenalni desert idealan za dane Petrovskog posta.
JEDNOSTAVNI DESERT BEZ PEČENJA Osetite čari orijenta u malim zalogajima
Kremasto i sočno.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)