NEODOLJIVI GRIZ Sa makom, pravi se brzo a nestaće sa stola odmah, ovakav do sada niste jeli
Ako volite klasičan griz, ovaj ćete da obožavate. Mak i jabuke mu daju potpuno novu čar, raspametićete se koliko je ukusan. Najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- pola litre mleka
- 50 g griza
- 2 vanilina šećera
- 2 kašike mlevenog maka
- 1 mala kašika putera
Za deo od jabuka:
- 2 jabuke
- malo soka limuna
- 1 kašika cimeta
- 1 kašika listova badema
- Šećer (po želji)
Priprema
Mleko pomešajte sa ostalim sastojcima za griz, pa kuvajte uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i rasporedite griz u nekoliko posudica. Ogulite jabuke pa ih isecite na kocke. Pomešajte sa ostalim sastojcima za smesu sa jabukama, pa kuvajte, dok ne omekšaju. Rasporedite jabuke preko griza pa dekorišite po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI GRIZ Posni desert koji budi uspomene iz detinjstva, a miriše na nedelju
Fenomenalni desert idealan za dane Petrovskog posta.
JEDNOSTAVNI DESERT BEZ PEČENJA Osetite čari orijenta u malim zalogajima
Kremasto i sočno.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)