ČOKOLADNI KOLAČ GOTOV ZA 5 MINUTA A izgleda i ukusan je kao da ste se trudili satima
Topi se u ustima, a uspeće svima.
Potrebno je
- jaje
- prstohvat soli
- 50 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 20 g brašna
- 20 g kukuruznog skroba
- 500 ml mleka
- 60 g maslaca
- 300 g čokoladnog keksa
- 180 g mlečne čokolade
- 90 g pavlake za kuvanje
- 90 g mlevenog kikirikija
Priprema
U jednoj posudi umutite jaje, so, šećere i kukuruzni skrob. Sipajte mleko i dobro promešajte. Zakuvajte dok se ne sjedini smesa. Dodajte otopljeni puter. U vatrostalnu posudu poređajte keks. Preko nanesite pripremljeni fil. Odozgo opet poređajte keks. Ponovite postupak. U zasebnoj posudi pomešajte mlečnu čokoladu sa pavakom za kuvanje. Sjedinite ručnim mikserom. Zatim dodajte mleveni kikiriki. Nanesite glazuru preko kolača. Ohladite u frižideru. Bon appetit!
Za detaljnije informacije pogledajte video u nastavku
Možda vas zanima:
MIRISNI I MEKANI ČOKOLADNI KOLAČ Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Jednostavan desert skupog ukusa raspametiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
KLADKAKA Švedski lepljivi kolač prepun čokolade, a gotov za 20 minuta, ništa jednostavnije za napraviti
Jednostavan i mekan kao duša, ukusa koji priča priče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)