ŠVARCVALD ČIZKEJK Dve omiljene poslastice u jednoj, u receptu bez mane, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Ako volite Švarcvald i čizkejk, ovu tortu ćete obožavati.

švarcvald čizkejk
Shutterstock

Za koru:

  • 2 jaja sobne temperature 
  • 175 ml mlakog mleka
  • 100 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 175 g brašna
  • 20 g kakaoa za kuvanje
  • 1 kasičice sode bikarbone
  • 1 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice vanilinog šećera
  • prstohvat soli

Za čizkejk fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g kajmaka
  • 100 g prah šećera
  • kesica želatina

Za voćni fil:

  • 400 g višanja
  • 7 kašika šećera
  • puding od vanile
  • 200 ml vode

Za ganaž

  • 100 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade

Priprema

U jednoj posudi jaja sobne temperature kratko ručno umutite sa mlakim mlekom i 100 ml ulja, pa dodajte šećer. Zasebno pomešajte brašno, kakao za kuvanje, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Pomešajte suve i tečne sastojke i ručno sjedinite samo toliko, da se sastojci spoje. Sipajte ključalu vodu i ponovo promešajte. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, dodajte kajmak pomešan sa prah šećerom uz lagano mešanje. Želatin potopite u hladnu vodu, pa kad odstoji, otopite na laganoj vatri. Sjedinite želatin sa filom. Zakuvajte višnje, šećer i 100 ml vode, oko 5 minuta. U ostatak vode razmutite puding i skuvajte. Zatim pustite da se puding prohladi. Ređajte koru, polovinu čizkejk fila, fil sa višnjama, drugu polovinu čizkejk fila i drugi deo kore. Zasebno umutite slatku pavlaku sa čokoladom, da dobijete ganaž. Prelijte ganaž preko torte. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading