ŠVARCVALD ČIZKEJK Dve omiljene poslastice u jednoj, u receptu bez mane, ukusa koji se pamti
Ako volite Švarcvald i čizkejk, ovu tortu ćete obožavati.
Za koru:
- 2 jaja sobne temperature
- 175 ml mlakog mleka
- 100 ml ulja
- 200 g šećera
- 175 g brašna
- 20 g kakaoa za kuvanje
- 1 kasičice sode bikarbone
- 1 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice vanilinog šećera
- prstohvat soli
Za čizkejk fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g kajmaka
- 100 g prah šećera
- kesica želatina
Za voćni fil:
- 400 g višanja
- 7 kašika šećera
- puding od vanile
- 200 ml vode
Za ganaž
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema
U jednoj posudi jaja sobne temperature kratko ručno umutite sa mlakim mlekom i 100 ml ulja, pa dodajte šećer. Zasebno pomešajte brašno, kakao za kuvanje, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Pomešajte suve i tečne sastojke i ručno sjedinite samo toliko, da se sastojci spoje. Sipajte ključalu vodu i ponovo promešajte. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, dodajte kajmak pomešan sa prah šećerom uz lagano mešanje. Želatin potopite u hladnu vodu, pa kad odstoji, otopite na laganoj vatri. Sjedinite želatin sa filom. Zakuvajte višnje, šećer i 100 ml vode, oko 5 minuta. U ostatak vode razmutite puding i skuvajte. Zatim pustite da se puding prohladi. Ređajte koru, polovinu čizkejk fila, fil sa višnjama, drugu polovinu čizkejk fila i drugi deo kore. Zasebno umutite slatku pavlaku sa čokoladom, da dobijete ganaž. Prelijte ganaž preko torte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)