ŠVARCVALD TORTA Ko je jednom proba uvek joj se vraća, nestaće sa stola odmah
Fenomenalna poslastica pravi je raj za nepca.
Potrebno je
Za koru:
- 7 jaja
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike ulja
- 100 g brašna
- 60 g kakao praha
- 1/2 kesice praška za pecivo
Prvi fil (čokoladni ganaš):
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g tamne čokolade za kuvanje
- oko 350 g višanja
Drugi fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 2-3 kašike šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2-3 kašike likera
- ili bilo koje rakije od višnje
Za ukrašavanje:
- oko 250 ml slatke pavlake
- komadići čokolade
- kandirane trešnje ili neko drugo voće
Priprema
Kora: Belanca odvojte od žumanaca pa ih mutite u čvrst sneg postepeno dodavajući 150 g šećera. U međuvremenu umutite i žumanca sa preostalim šećerom i vanilin šećerom, a kada se dobro umute, postepeno dodajte kašiku po kašiku ulja uz stalno mešanje. U odvojenoj posudi prosejte brašno, kakao prah i prašak za pecivo, pa lagano dodajte masi od žumanaca da postane gusto. Ručno varjačom umešajte sneg od belanaca. Izlijte smesu u kalup prečnika 26 cm, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Dobro ohladite, pa presecite poprečno da se dobiju tri jednake kore.
Prvi fil: Slatku pavlaku zagrejte do ključanja pa prelijte preko izlomljenih čokolada. Mešajte dok se sva čokolada ne otopi i krema ne postaje ujednačena. Ohladite fil dobro. Posle toga stavite u frižider ili friz da se potpuno ohladi i malo stegne. Dobro rukama iscedite višnje od sokova, a sokove sačuvajte za natapanje kora.
Drugi fil: Slatku pavlaku dobro umutite sa šećerom i vanilin šećerom, a na kraju umešajte liker od višanja.
Možda vas zanima:
LAŽNA ŠVARCVALD TORTA MILUJE NEPCA A gotova dok pristavite kafu i preukusna
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
ŠVARCVALD TORTA Čokoladna čarolija koja svaki trenutak pretvara u užitak
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ŠVARCVALD TORTA Savršenstvo sa višnjama koje će dominirati na svakoj svečanoj trpezi
Sočna i slatka, za prave sladokusce.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka torta nazvana po višnjevači 1927 godine
Ako volite torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)