Jednostavni recept za slatko-kiresli PIRE OD JABUKA koji može da ide u raznorazne recepte

Ivana Vujnović

17:04

U sosu sa 0

Pire od jabuka (apfelmus) možete koristiti kao namaz za palačinke, umesto džema na hlebu s puterom ili kao sos za svinjsko ili neko drugo meso.

Pire od jabuke
Shutterstock

 

Pire od jabuka

Sastojci:

500 g  jabuka

1 limun

4 kašike vode

50 g putera

2 kašike šećera

Priprema:

U šerpu odgovarajuće veličine stavite iseckane očišćene jabuke, vodu, šećer, limunov sok i po želji neki začin (cimet, đumbir, muskatni oraščić…) Kuvajte na umereno vatri uz povremeno mešanje sve dok jabuke ne omekšaju. Skloniti s ringle, umešajte puter i sve usitnite štapnim mikserom. Dobro ga zatvoreite i u frižideru možete ga čuvati i nekoliko nedelja. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading