DOMAĆE KISELO MLEKO Napravite ga uveče i sutradan ujutru ćete moći da ga jedete
Nema razloga da ga kupujete, pripremite sami kiselo mleko koje je potpuno domaće
Sastojci
2 l mleka
200 ml jogurta 2,8% mm (ili kiselog mleka)
Priprema:
Staviti mleko da se kuva i kada provri kuvati još 5 minuta uz povremeno mešanje. Kada se prohladi toliko da va ne peče prst kada ga pipnete, odvojite 200 ml i pomešajte sa jogurtom, pa dodajte u mleko. Poklopite, zamotajte u stolnjak i ostavite da stoji celu noć na sobnoj temperaturi. Sutradan će biti spremno za jelo. Čuvajte ga u frižideru.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)