NAJBOLJE I NAJUKUSNIJE Posne pljeskavice idealne da njima započnete nedelju
Dan kao poručen!
Posne pljeskavice
Sastojci:
4 crna luka
4 krompira
1 šargarepa
1 kockica celera
100 g pirinča
2 čena belog luka
peršun, začini
1 čaša piva
3 kašike brašna
prezle
Priprema:
Iseckati sitno crni luk i prodinstati na ulju. Šargarepu i celer izrendati na sitno, dodati luku i dinstati. Pirinač skuvati, isprati, a krompir izrendati na krupno i dodati u masu sa povrćem. Dodati začine i beli luk i sve dobro promešati. Ostaviti da se ohladi, a nakon toga od mase formirati pljeskavice. Pomešati brašno i pivo.
Masa bi trebala da bude malo gušća nego masa za palačinke. Pljeskavice valjati u prezle pa u smesu od piva i pohovati u ulju. Vaditi pljeskavice na papirni ubrus ili salvetu kako bi upile višak masnoće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZDRAVO I UKUSNO Pljeskavice od spanaća su omiljeno Popajevo jelo
Deca će ih obožavati.
PLJESKAVICE OD BROKOLIJA Prave se brzo i lako, a deca će ih obožavati
Posne i slasne, pravićete stalno.
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
NAJJEDNOSTAVNIJA VEČERA Zdrava PABLOVA salata nema mnogo kalorija
Jedite bez griže savesti.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)