Sastojci (za 3 pljeskavice):
- 1 konzerva crvenog pasulja
- 60 g ovsenih pahuljica
- 1 crveni luk
- 25 g brašna
- 1 čen belog luka
- ulje za prženje (opciono)
- 1 kašičica soja sosa
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika bujona od povrća
- 2 kašičice mlevene crvene paprike (ili dimljene)
- 1 kašičica kima
- so, biber
Priprema:
Višak vode ocedite iz konzerve pa izgnječite pasulj u glatku smesu. U jednoj posudi pomešajte pasulj sa ovsenim pahuljicama, crnim lukom iseckanim na kockice, usitnjenim belim lukom, brašnom, soja sosom, senfom, bujonom od povrća, dimljenom paprikom, semenom kima, solju i biberom. Dobro mešajte dok se ne sjedini pa ostavite smesu par minuta, da se ukusi spoje. Zatim je oblikujte u pljeskavice. Onda ih ispržite 3 do 4 minuta, na malo ulja u tiganju.
Komentari (0)