Sastojci (za 3 pljeskavice):

  • 1 konzerva crvenog pasulja
  • 60 g ovsenih pahuljica
  • 1 crveni luk
  • 25 g brašna
  • 1 čen belog luka
  • ulje za prženje (opciono)
  • 1 kašičica soja sosa
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika bujona od povrća
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike (ili dimljene)
  • 1 kašičica kima
  • so, biber

Priprema:

Višak vode ocedite iz konzerve pa izgnječite pasulj u glatku smesu. U jednoj posudi pomešajte pasulj sa ovsenim pahuljicama, crnim lukom iseckanim na kockice, usitnjenim belim lukom, brašnom, soja sosom, senfom, bujonom od povrća, dimljenom paprikom, semenom kima, solju i biberom. Dobro mešajte dok se ne sjedini pa ostavite smesu par minuta, da se ukusi spoje. Zatim je oblikujte u pljeskavice. Onda ih ispržite 3 do 4 minuta, na malo ulja u tiganju.