Indijska samosa

S. Đ.

22:04

Bakina vanglica 0

Sigurni smo da ćete je probati.

Indijska samosa
Privatna arhiva

Sastojci:

8 kora

3 kuvana krompira

1 šolja šargarepe sečene na kockice

1 šolja graška

1 crni luk sečen na kockice

1 kašičica karija

1/2 kašičice kumina

so, biber

 

Priprema:

Izdinstajte crni luk, grašak i šargarepu na malo ulja dok ne omekšaju. Dodajte zatim kumin, kari, so i biber. Sklonite s vatre i u tu smesu umešajte krompir prethodno malo izgnječen viljuškom. Ostavite smesu da se ohladi. Kore isecite na trake širine 5-6cm. Na ivicu trake stavite kašičicu nadeva te rolajte tračice u trougao. Na kraju zalepite s malo brašna i vode. Pržite u vrelom ulju, ili ako želite zdraviju varijantu, stavite u pleh i pecite na 180 stepeni dok ne porumene

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading