MOŽE KAO DORUČAK ILI VEČERA ILI PRILOG UZ KISELI KUPUS Projara kakvu još niste probali, mekana, ukusna, prosto diše
Sa ovim receptom nema greške, preukusna projara ima uvek da vam uspe
Potrebno je:
- 3 jaja
- 1 šolja od jogurta belog brašna
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 mala šolja ulja (2 dl)
- 1 šolja mineralne vode
- 1/2 kašičica soli (ako je sir slan manje)
- 1 kisela pavlaka (2 dl)
- 200 g drobljenog sira
Priprema:
Umutiti jaja mutilicom pa dodati tečne sastojke, ulje i mineralnu vodu. U tu smešu dodati belo brašno pomešano sa praškom za pecivo i projno brašno, pavlaku i so. Sve to izmešajte varjačom ili mikserom
Pre nego što dodate sir, probajte ga, ako nije dovoljno slan možete u smešu dodati još malo soli. Sir potom dodajte i lagano umešajte u smešu. Ako vam se učini da je jako gusto, možete dodati još malo ulja, pavlake ili kisele vode
Đuveč tepsiju namažiteuljem i od gore pospite sa malo brašna, a potom lupkajte tepsiju odole da se brašno ravnomerno rasporedi. Višak brašna koji vam ostane otresite. Ulijte smešu u tepsiju da se ravnomerno razlije.
Proju sa sirom pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok ne porumeni oko pola sataa.
Prijatno
Možda vas zanima:
JEFTIN, A NEVEROVATNO DOBAR RUČAK Testenina sa sosem od pečenih paprika iz tegle, na stolu za manje od 15 minuta
Marinirane pečene paprike su verujem bolji izbor od običnih pečenih paprika, jer imaju taj fini šmek belog luka i sirćeta. Dodajte testenini grilovanu piletinu, ako hoćete da “pojačate” obrok.
BOLJE OD ORGINALA Palačinke od krompira i šunke, vrhunski užitak za doručak ili večeru
Ko jednom proba ove palačinke izuzetnog ukusa, praviće ih stalno
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)