PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
Potrebno je:
Testo:
– 500 g brašna
– 1 jaje
– 250 ml tople vode
– 5 g instant kvasca
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica šećera
Za premaz:
– 1 žumance
– 100 ml jogurta
– malo soli
– 1 kašika ulja
I još:
– parče gaude
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti prekriveno, da se udvostruči. Zatim, na pobrašnjenoj radnoj plohi podeliti testo na loptice. Svaku lopticu razvaljati, pa staviti u pleh, obložen papirom.
Sjediniti žumance, jogurt, ulje i so. Smesom premazati lepinje. Preko narendati sir, pa ostaviti 10-tak minuta. Pećnicu zagrijati na 220 C.
Peći 5 minuta na 220 C, pa još nekih 5 minuta na 200 C. Poslužiti tople lepinje, uz kiselu pavlaku, jogurt, salatu…
Možda vas zanima:
JEFTINA, A FANTASTIČNA! Pita sa jogurtom, gotova za tili čas!
Odlična za doručak ili večeru.
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)