ZABORAVIĆETE NA PEKARU Domaće kiflice sa viršlama, fine i mekane
Testo se lako priprema, a možete ga čuvati i par dana u frižideru. Od jedne mere ovog testa dobićete 12 kiflica
Sastojci:
- 500 g pšeničnog brašna
- 250 ml mleka
- 50 g maslaca
- tri žumanceta
- kesica suvog kvasca
- kašičica šećera
- kašičica i po soli
- 12 viršli
- dve kašičice susama
Priprema:
U većoj činiji razmutiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera, pa ostaviti da "proradi". Potom dodati dva žumanceta, otopljeni maslac i prosejano brašno prethodno pomešano sa kašičicom i po soli. Zamesiti testo, pa ga ostaviti na toplom da naraste i udvostruči se.
Testo potom prebaciti na radnu površinu, kratko premesiti, oklagijom razvući na krug debljine tri-četiri milimetara, pa podeliti na 12 trouglova. Na svaki staviti po jednu viršlu, pažljivo urolati, pa ređati na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Premazati umućenim žumancetom, posuti susamom, te peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok kiflice ne dobiju lepu boju sa svih strana. Poslužiti dok je toplo.
Možda vas zanima:
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
ČIZBURGER PITA Po receptu bez premca, za prave gurmane i one izbirljive
Sočna pita sa kačkavaljem koji se topi u ustima, ovakvu do sada niste jeli.
STARINSKA POPARA Jeftino jelo na kome su odrasle generacije, a držaće vas dugo sitim
Sočno i slasno jelo vraća u prošle dane, a pravi se brzo i lako.
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)