UKUSNO PECIVO ZA DORUČAK I VEČERU Projice sa spanaćem i šunkom, uživanje u svakom zalogaju
Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24 komada
Sastojci
- 4 jaja
- 3 šoljice ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 150 g mrvljenog sira
- 3-4 briketa spanaća
- 100 g šunke
- 4 šoljice belog brašna
- 4 šoljice kukuruznog brašna
Priprema:
Umutiti jaja pa dodati ulje, jogurt, kiselu vodu i prašak za pecivo.
U tu smesu dodati obe vrste brašna i dobro sjediniti da ne ostanu grudvice.
Na kraju dodati mrvljeni sir, iseckanu šunku i spanać koji se prethodno opustio i ocedio od viška vode.
Smesu jos jednom promešati da se sjedini.
Puniti kalupe za mafine i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene.
Pre pečenja mogu se projice posuti susamom.
Možda vas zanima:
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)