NAJLAKŠI RECEPT ZA HLEB Ima li šta lepše od onako vrućeg i mirišljavog, tek izvađenog iz rerne!

Trpeza/ V.V.

08:00

Bakina vanglica 0

Umesite sami hleb, mekan kao pamuk.

hleb
Shutterstock

Sastojci:

700 g belog glatkog brašna

550 ml mlake vode

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

10 g suvog kvasca

Priprema:

U 100 ml mlake vode umešajte suvi kvasac i šećer. Ostavite na toplom mestu da se kvasac aktivira. Pomesajte brašno, so i nadošao kvasac, dodajte ostatak mlake vode i umesite meko testo koje se lepi za ruke. Pokrijte posudu i ostavite na toplom da stoji 1,5 sat. Ako želite da hleb bude unutra više šupljikav posle ga varjačom premesite i neka stoji kratko. Na pobrašnjenoj radnoj površini krajeve testa presavijte ka unutra i oblikujte veknu. Stavite u nauljeni pleh i ostavite da stoji dok se rerna greje.Napravite odozgo na vekni nožem nekoliko razreza. Na dno rerne stavite pliću posudu sa vrelom vodom. Pecite hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni zajedno sa tom vodom 10 minuta a zatim izvadite vodu i pecite hleb dok ne porumeni, oko 20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading