NAJMEKŠE BUHTLE Gotove za pola sata, tope se u ustima i nestaju s tanjira brzinom svetlosti

Jelena Vukelić

09:47

Bakina vanglica 0

Ko može da odoli topli, punjenim buhtlama

NAJMEKŠE BUHTLE Gotove za pola sata, tope se u ustima i nestaju s tanjira brzinom svetlosti
Shutterstock

Sastojci:

850 g brašna

150 ml ulja

1 kvasac

500 ml vode

1 kašičica soli

4 kašičice šećera

džem od kajsija

šećer u prahu (za posipanje)

Priprema:

Stavite u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostavite 15 minuta da se aktivira. Dodajte preostalu vodu, ulje, so i izmešajte. Polako dodajte  brašno da se zamesi meko testo. Testo ostavite da stoji 30 minuta. Premesite ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvucite oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i isecite na kocke. Na svaku kocku stavite kašičicu džema i formirajte lopticu. Ređajte ih jednu do druge u pouljen pleh i premažite sa malo margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading