PUNJENE JABUKE PO BAKINOM RECEPTU Napravite punjene jabuke koje će vas vratiti u detinjstvo

Anđela Jovanović

11:10

Bakina vanglica 0

Napravite jabuke koje mirišu na detinjstvo!

jabuke
Shutterstock

Sastojci

  • 3 jabuke
  • ½ kašičice cimeta
  • 1 kašika putera ili kokosovog ulja
  • 1 kašikasmeđeg šećera

ZA GRANOLU/DOMAĆI MUSLI

  • 200g mix pahuljica (zobene, ražene, pšenične)
  • 20g bundevinig semenki
  • 20g badema
  • 20g lešnika
  • 20g suvog grožđa
  • 40g kokosovog ulja
  • 60g meda
  • cimet
  • 1 puding od vanile (može i proteinski)
  • 125 ml mleka

Priprema

Jabuke operite, odrežite im vrh i izdubite. Pecite ih 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.

Izdubljene ostatke jabuka dodajte u tavu na rastopljeni puter i šećer i mešajte dok ne omekšaju i tečnost od jabuke ne ispari.

Kuvane jabuke izmiksajte u pire.

Za granolu, u posudu dodajte suve sastojke. Na vatri rastopite kokosovo ulje, med i cimet. Povežite i pecite na 180°C 20min.

Tokom pečenja povremeno promešajte. Ostavite da se ohladi pa prebacite u teglu-

Za kremu od vanile, u posudu ulijte mleko i usipajte sadržaj vrećice pudinga. Mutilicom energično mešajte 1 minut. Ostavite da stoji 3 minuta te ponovo promešajte. Jabuke napunite pireom od jabuke, proteinskim pudingom, pospite granolom i poslužite.

Savet

Ako nemate mix pahuljica, dodajte samo jednu vrstu.


 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading