TOPLO JELO ZA CELU PORODICU Supa od REPE neobičan, a ukusan obrok
Lako se sprema i lako se jede.
Beljonije
Sastojci:
140 ml mleka
2 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
2 komada repe
3 kašike maslinovog ulja
2 šargarepe
2 grančice celera
6 grančica listova timijana
1,25 l bistre supe od povrća
so, biber po želji
Priprema:
Na ravnu tepsiju stavite pek-papir i na njega rasporedite kocke repe, pospite ih uljem, posolite i pobiberite. Pecite 25-30 minuta dok ne porumene. U međuvremenu u šerpi na malo ulja oko pet minuta dinstajte
crni luk, beli luk, celer, šargarepu i listove timijana. Zatim dodajte i repu i prelijte bistrom supom. Pustite da
provri, pa smanjite temperaturu i poklopite. Kuvajte do 30 minuta. Skuvane sastojke, kada se prohlade,
u blenderu usitnite u glatku smesu. Potom vratite u šerpu i dodajte mleko. Pustite da se krčka nekoliko minuta na laganoj temperaturi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
EM POPULARNA EM ZDRAVA Miso supa ponos i dika japanske kuhinje
Oduševiće vas ukus.
NISTE PROBALI OVAKAV UKUS SUPE Mađarsko jelo na kašiku od NEVEROVATNOG voća
Osvojiće vas odmah.
SUPA KOJA OČARAVA Obrok od krastavca je sve što će vam trebati pred prvomajski praznik
Spremite telo na tešku hranu.
HRISTOS VOSKRESE! Trpeza želi svojim čitaocima srećan Uskrs!
Želimo vam obilje mira, radosti i ljubavi u ovom svetom prazniku
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
Komentari (0)