JAPANSKI KOTLET Probajte ovo neodoljivo jelo koje je neobičnije od svih

Alo.rs

16:00

Kulinarski globus 0

Niste do sada ovako nešto probali.

JAPANSKI KOTLET Probajte ovo neodoljivo jelo koje je neobičnije od svih
Shutterstock

Tonkatsu

Sastojci:

svinjski odresci

so, biber

brašno

jaja

mrvice

ulje ili svinjska mast

pirinač

Za umak:

120 ml kečapa

2,5 kašike soja-sosa

1,5 kašika belog ili smeđeg šećera

2,5 kašike „vuster“ umaka

1,5 kašika mirina ili šerija

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice narendanog svežeg đumbira

Priprema:

Skuvajte pirinač. Odreske posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, pa pržite, ne više od tri minuta sa obe strane istovremeno, na vrućem ulju ili svinjskoj masti. Dok se odresci prže, pripremite tonkatsu umak. Pomešajte navedene sastojke da se potpuno stope, a šećer otopite. Odreske servirajte sa kuvanim pirinčem, pa prelijte tonkatsu umakom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

Komentari (0)

Loading