ŽERBO KOCKE Očaravajući mađarski kolač sa dugom istorijom, prhkim korama i džemom
Čuveni kolač ime je dobio po istoimenoj poslastičarnici koja se nalazi na trgu Vorošmarti u Budimpešti.
Potrebno je
- 30 g kvasca
- 200 g margarina
- 400 g brašna
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- 200 g oraha za fil
- 180 g šećera za fil
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g marmelade ili džema
- 100 g čokolada za glazuru
- 5 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Margarin razmrvite u brašnu, pa dodajte šećer, jaje i kvasac razmrvljen u toplom mleku. Umesite testo pa ga podelite na 3 dela i pustite da naraste oko pola sata. Zatim ga razvijte u 3 lista prema veličini pleha. Prvu koru stavite u podmazan pleh, pa premažite marmeladom. Pomešajte orahe sa šećerima, pa preko marmelade pospite polovinu. Nanesite drugu koru, premažite marmeladom pa pospite drugom polovinom. Na kraju, preklopite trećom korom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Prohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom. Pospite mlevenim orasima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SAVRŠENE ŽERBO KOCKE Za sve prilike kada želite da oduševite goste, recept sa kojim nema greške
Savršene za sve važne događaje.
ŽERBO KOCKE U savršenom spoju hrskavih oraha i sočnog pekmeza, slatkiš za sve prilike
Raspametiće ukusom i one koji ne vole slatko.
ŽERBO KOCKE Najlepši mađarski kolač kao osmišljen za svečanu trpezu
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)