ŽERBO KOCKE Najlepši mađarski kolač kao osmišljen za svečanu trpezu
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
Sastojci:
Za testo:
- 20 g svežeg kvasca
- 100 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 500 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 250 g putera
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
Za fil:
- 250 g mlevenih oraha
- 100 g šećera
- džem od kajsija
- Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 40 g putera
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac izdrobite u toplom mleku, pa dodajte šećer i dve kašike brašna. Promešajte pa ostavite 15 minuta da se aktivira. Prašak za pecivo dodajte u brašno pa dodajte puter sobne temeprature isečen na listiće, šećer i vanilin šećer, kao i jaje. Promešajte, pa dodajte kvasac i zamesite glatko testo. Zatim pokrijte providnom folijom pa pustite u frižideru 20 minuta do pola sata. Potom podelite testo na 4 jednaka dela, pa svaki razvucite u obliku pravougaonika. Zatim prvu koru stavite u pleh, pomoći pa premažite sa 4 kašike džema od kajsije. Potom pospite orasima blendanim sa šećerom. Preko stavite drugu koru pa premažite džemom i pospite orasima i šećerom. Ponovite postupak sa trećom korom, a četvrtu samo stavite i viljuškom izbockajte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda čokoladu otopite sa puterom i uljem, da dobijete glazuru. Prelijte preko kolača pa ostavite da prenoći na sobnoj temperaturi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
ŽERBO KOCKE Očaravajući mađarski kolač sa dugom istorijom, prhkim korama i džemom
Čuveni kolač ime je dobio po istoimenoj poslastičarnici koja se nalazi na trgu Vorošmarti u Budimpešti.
ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)