KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 4 kašike griza
- 1 kašika limunovog soka
Za preliv:
- 800 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 vanil šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanca, pa belanca umutite u čvrst šne sa šećerom. Umešajte žumanca postpeno pa nastavite da mutite. Dodajte bršano, griz i sok od limuna i lagano umešajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj šerpi pomešajte mleko sa šećerima, pa zakuvajte dok se šećer ne otopi. Prelijte koh pa ostavite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOH SA MLEVENIM KEKSOM Uspeva i potpunim početnicima, a još slađi od onog klasičnog
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI KOH Fenomenalan desert po receptu za početnike, nikad lakša i brža priprema
Sladak i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI KOH Još slađi i sočniji od originala, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan desert jednostavne pripreme.
STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)