SLASNI BUREK SA MESOM Još bolji od onog iz pekare, savršen za doručak
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1/2 kg tankih kora
- so, biber
- ulje
- 200 ml vode
Priprema
Prvo ispržite sitno seckan crni luk pa mu dodajte mleveno meso. Sve zajedno propržite. Posolite i pobiberite. Premažite tepsiju uljem pa je prekrijte korom. 3 kore zgužvajte kao harmoniku pa prekrijte dno tepsije. Zatim malo pouljite i poprskajte vodom. Prekrijte sa druge tri kore zgužvane, takođe pouljene i poprskane vodom. Tako i treći red pa ubacite trećinu mesa a zatim isto kao prvi put tri reda kora pa meso kore, dok sve ne potrošite. Prekrijte korom i premažite uljem burek i pecite ga oko 50 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SARAJEVSKI BUREK SA MESOM Prepun hrskavih kora i sočnog nadeva
Najbolje služite uz šolju jogurta.
TANDIR BUREK PONOS TURSKE Prepun sočnog fila sa mesom i hrskavog testa
Najbolje služite uz jogurt ili ajran.
BOSANSKI BUREK SA MESOM GREJE DUŠU I STOMAK Kad ga jednom probate zaboravićete na pekaru
Mirisan i sočan, nema mu ravnog.
BUREK SA DVORA SULEJMANA VELIČANSTVENOG GREJE STOMAK I DUŠU A tajna je u jednom sastojku
Polizaćete i tanjir koliko je slasan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)