DOMAĆI BUREK SA SIROM Recept sa kojim nema greške, za doručak koji se pamti

Ivana Pavlović

10:31

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan, pravi raj za nepca.

burek sa sirom
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kora
  • 500 g punomasnog sira
  • kašičica soli
  • 250 ml vode (može i kisela voda)
  • 150 ml ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pomešajte ulje, vodu i so. U pleh obložen pek papirom stavite dve, tri kore, tako da im krajevi vise preko oboda kalupa. Malo zgužvajte svaku koru, pa stavite u kalup i poprskajte mešavinom ulja, vode i soli, a na svaku drugu stavite sir. Tako ređajte kore. Na poslednje dve nemojte da stavljajte sir, samo ih dobro poprskajte. Preklopite burek sa krajevima kora.  Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading