DOMAĆI BUREK SA SIROM Recept sa kojim nema greške, za doručak koji se pamti
Sočan i slasan, pravi raj za nepca.

Sastojci:
- 500 g kora
- 500 g punomasnog sira
- kašičica soli
- 250 ml vode (može i kisela voda)
- 150 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pomešajte ulje, vodu i so. U pleh obložen pek papirom stavite dve, tri kore, tako da im krajevi vise preko oboda kalupa. Malo zgužvajte svaku koru, pa stavite u kalup i poprskajte mešavinom ulja, vode i soli, a na svaku drugu stavite sir. Tako ređajte kore. Na poslednje dve nemojte da stavljajte sir, samo ih dobro poprskajte. Preklopite burek sa krajevima kora. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:

BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.

DOMAĆI BUREK OD GOTOVIH KORA Po ovom receptu ga pravim godinama i nema šanse da ga promenim!
Jednostavan za pripremu, a niko neće primetiti razliku u odnosu na onaj iz pekare.

BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.

SOČNA GIBANICA SA SIROM Omiljena srpska pita sa hrskavim korama i neodoljivim filom
Najbolje služite uz šolju jogurta.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)