DOMAĆI BUREK SA SIROM Recept sa kojim nema greške, za doručak koji se pamti
Sočan i slasan, pravi raj za nepca.
Sastojci:
- 500 g kora
- 500 g punomasnog sira
- kašičica soli
- 250 ml vode (može i kisela voda)
- 150 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pomešajte ulje, vodu i so. U pleh obložen pek papirom stavite dve, tri kore, tako da im krajevi vise preko oboda kalupa. Malo zgužvajte svaku koru, pa stavite u kalup i poprskajte mešavinom ulja, vode i soli, a na svaku drugu stavite sir. Tako ređajte kore. Na poslednje dve nemojte da stavljajte sir, samo ih dobro poprskajte. Preklopite burek sa krajevima kora. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
DOMAĆI BUREK OD GOTOVIH KORA Po ovom receptu ga pravim godinama i nema šanse da ga promenim!
Jednostavan za pripremu, a niko neće primetiti razliku u odnosu na onaj iz pekare.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)