SLANI MAFINI KOJI SE BRZO PRAVE Odlični su i topli i sutradan - ako neki ostane!

Trpeza/ V.V.

19:59

Sezonski recepti 0

Možete da ih jedete za doručak, večeru, a zgodni su i da se spakuju deci kao školska užina.

SLANI MAFINI KOJI SE BRZO PRAVE Odlični su i topli i sutradan - ako neki ostane!
Foto: Shutterstock

Mafini s graškom i šunkom

Sastojci:

3 jaja

200 g brašna

200 ml mleka

50 ml ulja

100 g kačkavalja

100 g kuvanog graška

150 g stišnjene šunke

1 kašika seckanog peršuna

1 prašak za pecivo

Priprema:

Iseckajte šunku na kockice, narendajte kačkavalj, skuvajte grašak. Umutite jaja mikserom. Dodajte mleko, ulje, kačkavalj, grašak, šunku, brašno pomešano s praškom za pecivo, peršun i kašikom izmešajte. Sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Čačkalicom proverite da li su mafini pečeni unutra.

Komentari (0)

Loading