IDEALNI ZA SVE PRILIKE Pica mafini se brzo i lako prave, a deca ih obožavaju
Kada vam se najave iznenadni gosti, napravite ove mafine i spremno ih dočekajte.
Sastojci:
4 jaja
150 g šunke
100 g kačkavalja
100 g kukuruznog brašna
150 g belog brašna
100 ml ulja
1 čaša kisele pavlake
1 kašika kečapa
1 kašičica soli
1 kašičica origana
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja, dodajte so i mutite kratko mikserom. Dodajte kiselu pavlaku, ulje, kečap i origano i sjedinite mikserom. U drugoj posudi sjedinite obe vrste brašna sa praškom za pecivo, pa dodajte u smesu od jaja. Sjedinite mikserom. Na kraju dodajte iseckanu šunku na kockice i narendan kačkavalj i sjedinite. U kalup za mafine stavite papirne korpice pa kašikom rasporedite smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANI ROLAT Ne zna se da li je lepši ili ukusniji, savršeno je posluženje za goste
Rolat sa korom od spanaća i nadevom od sira i šunke je prava slana poslastica.
LEPO I UKUSNO Mafini sa graškom i šunkom su savršeno predjelo, a mogu se jesti i za večeru
Mafini se brzo prave, a lepo izgledaju na stolu uz ostalo posluženje, poput suhomesnatih proizvoda, sireva i pita.
PREDLOG ZA VEČERU ILI DORUČAK Slani mafini sa kačkavaljem, spremni za 30 minuta
Sutradan ih možete poneti na posao ili u školu.
RAZGRABE SE ZA TREN Mekani mafini sa šunkom i graškom, odlična su večera
Ovi slani mafini mogu da se jedu i sutradan.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)