NE MOŽE UKUSNIJE Ako volite grašak, onda će ovo jelo biti pun pogodak
Izuzetno ukusno.
Grašak za 10 / posno
Sastojci:
150 g sojinih komadića
1 kocka za supu
1 list lovora
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 litar vode
1 koren šargarepe
1 glavica crnog luka
3-4 kašike ulja
1 kašika brašna
500 g graška
2 dl paradajz-soka
2 dl vode
biozačin
so, biber
sitno seckani peršun
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckani crni luk, šargarepu, kašiku brašna i kašičicu paprike. Promešajte, dodajte grašak i dinstajte 5-10 minuta. Ulijte sok od paradajza i malo vode, te kuvajte dok grašak ne omekša. U drugoj šerpi kuvajte sojine komadiće, lovorov list, kocku, majčinu dušicu i vodu, neka ključa 10 minuta. Skuvano procedite i dodajte grašak, po potrebi toplu vodu, začine, biber i seckani peršun. Kuvajte sve zajedno još 5 minuta.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)