NAJUKUSNIJE PUNJENE KORPICE Uz dodatak alkoholnog pića, postaće neodoljive

Alo.rs/I. V.

17:20

Sezonski recepti 0

Meso, pavlaka i pečurke - dobitna kombinacija.

NAJUKUSNIJE PUNJENE KORPICE Uz dodatak alkoholnog pića, postaće neodoljive
Shutterstock

Korpice punjene pečurkama i mesom

 

Sastojci:

200 g pilećeg mesa

200 g pečuraka

1 crni luk

 jaje

100 ml pavlake

100 g kačkavalja

1 dl belog vina

gotove tartalete (korpice)

ulje

so. biber

50 g rendanog kačkavalja za posipanje

 

Priprema:

Crni luk oljuštite i isecite na rebarca.

Pečurkama odvojte šeširiće od drškica i sve sitno iseckajte. Piletinu takođe.

Na malo ulja dinstajte crni luk a kad zacakli, dodajte pečurke.

Kad pečurke počnu da dobijaju boju, ulijte belo vino i pustite da ispari. Začinite solju i biberom.

Umutite jaja, pa dodajte rendani sir i pavlaku. Ubacite u pečurke.

Na pleh obložen pek-papirom ređajte korpice s filom i kačkavaljem. Pecite 30 minuta na 160 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading