Pečurke u pavlaci
Prosto su neodoljive.
Sastojci:
600 g šampinjona
1 crni luk
3 čena belog luka
½ veze peršunovog lista
2 kašike ulja
1 dl belog vina
2 dl neutralne pavlake
2 kašike kisele pavlake
1/2kašičice bosiljka, ruzmarina, nane i majčine dušice
so, biber
Priprema:
Crni luk oljuštite, isecite na rebarca i dinstajte na ulju dok ne porumeni.
Pečurke operite, isecite na listiće, pa ubacite i njih. Promešajte.
Odmah dodajte i protisnuti beli luk, te belo vino uz stalno mešanje.
Dinstajte 15-20 minuta pa dodajte obe pavlake i začine.
Ostavite koji minut da se ukusi lepo povežu, posolite i pobiberite.
Na kraju dodajte sitno seckani list peršuna.
SAVET Pre peršuna možete dodati i šaku bebi-spanaća
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJE PUNJENE KORPICE Uz dodatak alkoholnog pića, postaće neodoljive
Meso, pavlaka i pečurke - dobitna kombinacija.
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
KAKO DA KROFNE ISPADNU SAVRŠENE Uradite ovako i biće mekane i sočne
Primenite ove jednostavne savete i napravite krofne iz snova.
BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
NJOKE SA PEČURKAMA Slasno jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Brzi ručak za sva vremena i prilike.
Komentari (0)