BRZO DA BRŽE NE MOŽE Spoj jabuke i cimeta je uvek neodoljiv!
Znamo da ćete probati da ga napravite.
Brzi kolač
Sastojci:
3 jaja
10-12 kašika eritrita (ili šećera)
1 vanilin šećer
3 kašike ulja
300 ml mleka
2 čaše zobenih pahuljica
1 prašak za pecivo
4 slatke jabuke
1 kašičica cimeta
1/2 čaše crne čokolade
šećer u prahu
Priprema:
Umutite jaja i šećer te dodajte ulje i mleko i ponovo sve dobro izmiksajte. Sameljite zobene pahuljice u brašno. U njih dodajte prašak za pecivo i šećer u prahu te sve prebacite u mokru smesu. Miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Oljuštite i narendajte jabuke pa ih prebacite u smesu, pospite cimetom i komadićima čokolade te sve dobro promešajte. U dublji pleh stavite pek-papir. Ulijte smesu i stavite da se peče 25-30 minuta na 200 stepeni. Čačkalicom probajte da li je gotovo - treba da se smesa ne lepi za čačkalicu. Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JABUKE I CIMET SU GLAVNI Samo par sastojaka i eto savršen dezertni užitak!
Jednostavno se može napraviti.
MEKAN I UKUSAN Najbolji recept za slavski kolač, lepši nećete napraviti
Recept je jedinstven.
JEFTIN I UKUSAN KOLAČ Napravite ovaj sočni desert koji se uklapa u sve prilike
Pravite ga kad hoćete.
CRNAC BEZ JAJA "NA ČAŠE" Neodoljivi desert sa bananom napravi se brzo, a pojede za tren oka
Fenomenalni slatkiš koji se smaže u jednom zalogaju, idealan za sve prilike.
KAPRIĆOZA Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet
Preukusna pica bolja od one kupovne, za pravo zadovoljstvo.
LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
KUVAJTE KROMPIR OVAKO I NIKAD SE NEĆE RASPASTI Trik koji provereno uspeva
Dodajte ovu namirnicu kada kuvate krompir i provereno se neće raspasti.
SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
Komentari (0)