JABUKE I CIMET SU GLAVNI Samo par sastojaka i eto savršen dezertni užitak!

Alo.rs/I. V.

17:44

Sezonski recepti 0

Jednostavno se može napraviti.

JABUKE I CIMET SU GLAVNI Samo par sastojaka i eto savršen dezertni užitak!
Shutterstock

Jesenji krambl

Sastojci:

Za nadev:

450 g jabuka

50 g smeđeg šećera

1 kašika brašna

1 prstohvat mlevenog cimeta

Ostalo:

300 g brašna

1 prstohvat soli

175 g smeđeg šećera

200 g maslaca + 1/2 kašike maslaca

Priprema:

Pomešajte šećer i brašno u velikoj posudi. Uzmite malo putera i umešajte u smesu s brašnom. Mešajte dok ne dobijete smesu sličnu prezlama. Stavite oljuštene jabuke bez koštica u veliku posudu te pospite šećerom, brašnom i cimetom. Sve dobro promešajte. Namastite vatrostalnu posudu s pola kašike putera. Unutra stavite jabuke i pospite pripremljenom smesom od brašna, maslaca i smeđeg šećera. Pecite 40-45 minuta i poslužite uz kuglu sladoleda od vanile.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading