NEMA LEPŠEG OBROKA OD DOMAĆEG Svečana čorba od kupusa i mesa
Zadovoljite sve ukućane.
Svečana čorba
Sastojci:
1 crni luk
3 čena belog luka
1 kašičica mlevene crvene paprike
1/4 šolje pirinča
1 l bujona
2 šolje usitnjenog suvog mesa
1 šolja kiselog kupusa
4 manja krompira
1 kašika vuster sosa
1 kašičica biljnog začina
1 lovorov list
so, biber
ulje
2 dl milerama
Priprema:
Na ulju dinstajte sitno seckan crni luk. Dodajte protisnut beli luk, crvenu papriku i brašno. Mešajte brzo da ne zagori. Ulijte bujon i sve lepo promešajte. Dodajte suvo meso, kockice krompira, pirinač, sitno seckani kupus (može i ribanac) i začine po redu. Kad provri, kuvajte još 15-20 minuta. Sklonite s vatre i kad se prohladi izvadite lovor, a umešajte mileram. Podesite začine i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GREJE DUŠU I TELO Hranljiva krem supa od pečuraka
Okrepiće vas u kratkom roku.
KUGLICE ZA SVE PRILIKE Sve sastojke imate u frižideru, napravite ih još večeras
Elegantne i idealne.
LEPŠA JE OD MRSNE VERZIJE Ovu salatu Srbi obožavaju, a laka je za pravljenje
Neizostavna je na srpsim slavljima.
NAPRAVITE DOBRO POZNATE MANTIJE NA BOSANSKI NAČIN ISMIRE COGO Prazan pleh u kratkom roku
Dobro poznat recept u nešto druhačijem izdanju.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
Komentari (0)