KREMASTI KROMPIR je pravo osveženje kao prilog a SLANINA mu daje poseban šmek
Ideja za prilog nam uvek nedostaje. Uglavnom se vrtimo oko jednih te istih, pa je svako osveženje dobrodošlo!
Kremasti krompir
Potrebno:
600 g krompira
150 g mesnate slanine
1 crni luk
3 čena belog luka
350 ml neutralne pavlake za kuvanje
50 ml mleka
1 kašičica biozačina
so, biber
100 g kačkavalja
Priprema:
Krompir operite, oljuštite, isecite na tanke šnite i obarite u slanoj vodi pazeći da se ne raspadne. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, te dodajte seckanu slaninu i protisnut beli luk. Ulijte pavlaku i mleko, pa začinite. Dodajte obaren krompir i pažljivo promešajte. Sipajte u jednu ili više vatrostalnih posuda, pospite rendanim sirom i poklopite ili stavite foliju. Pecite 30 minuta na 200 stepeni, otklopite i dopecite još 30 minuta na 180.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREFINJENA KOMBINACIJA Krompir, slanina i sir zapečeni u rerni
Nakon preazničnih prejedanja dobro će vam doći ovaj lagani ručak koji če da zamiriše čitavu kuću.
ZAPEČENI PROKELJ SA SLANINOM, kad nemate vremena da kuvate, biće gotov za manje od sat
Kad nemate pripremljen ručak, a to mora biti što pre, onda posegnite za ovim receptom. Za madnje od sat, uključujući i pečenje, možete napraviti odličan ručak za celu porodicu.
Ovo je najpoznatije francusko jelo: Тartiflet sa slaninom i krompirom
Tartiflet je jelo od krompira iz rerne, koje potiče iz oblasti Savoja u francuskim Alpima
Zapečeni prokelj sa slaninom i krompirom gotov za manje od sat i minimalno prljavog posuđa
Kad nemate pripremljen ručak, a to mora da bude što pre, onda je ovaj recept prava stvar ta vas. Za manje od sat, uključujućii i pečenje, možete napraviti odličan ručak za celu porodicu.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Ako je krompir obaren,slanina proprzena sa lukom , nije potrebno jos 1h da se sir zapece.