BRZE, ZDRAVE, UKUSNE A LAKO SE PRAVE Kesadilje ćete zavoleti na prvi griz
Iako nema mesa, i dalje su jako zanimljive sadržine.
Vege kesadilje
Sastojci:
8 tortilja
2 kašike maslinovog ulja
3 kašike crnog luka
400 g crvenog pasulja
300 g kukuruza šećerca
1 kašika smeđeg šećera
50 ml sosa od paradajza
2 kašike putera
150 g gaude
1/2 kašičice bibera
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckan crni luk. Dodajte pasulj i kukuruz, šećer, paradajz-sos i biber i kuvajte još 3 minuta. Na 2 kašike putera stavite tortilju. Pospite rendanim sirom jednu polovinu, dodajte mešavinu pasulja i kukuruza i poklopite drugom polovinom. Zapecite s obe strane. Po potrebi otopite još putera i pripremite i preostale kesadilje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEPCA ĆE VAM BITI ZADOVOLJNA Ne tako običan ručak na kašiku za celu porodicu
Glavni sastojak je pasulj, ali ima tu još svašta nešto.
ORIGINALAN RECEPT IZ ZEMLJE KARNEVALA Brazilske loptice od kačkavalja lake za pravljenje, a još brže se pojedu
Probajte da ih napravite i uverićete se.
UKUSAN KAO NIKAD DOSAD! Gulaš sa dodatkom piva je recept koji treba da probate
Junetina i pivo su odlična kombinacija ukusa.
IZNENADITE SVOJA ČULA Desert u čaši koji će uneti egzotiku u vašu kuhinju
Citrusno voće daće posebnu notu ovom slatkišu.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)