TESTENINA U PARADAJZ SOSU I PANČETOM Pripremite ručak za 20 minuta po italijanskom receptu
Za kratko vreme će vam stomaci biti siti.
Pasta fažol
Sastojci:
500 g pasulja
1 crni luk
2 šargarepe
1 manji komad celera
2 lovorova lista
maslinovo ulje
350 g testenine
so, biber
2 kašike paradajza pelata
120 g pančete
4 čena belog luka
2 kašike peršunovog lista
Priprema:
Pasulj ostavite da ogrezne u vodi preko noći. Procedite i dolijte novu hladnu vodu. Kad provri, ostavite da ključa 10 minuta, pa prvu vodu bacite. U loncu propržite na maslinovom ulju sitno seckani luk i celer te šargarepu iseckanu na komadiće. Stavite i lovor, pa sve dinstajte 5-7 minuta. U to ubacite pasulj, ulijte vodu i pustite da se kuva. U blenderu usitnite pančetu, beli luk i pastu. Kada je pasulj napola skuvan, ubacite pastu od pančete i dodajte pelat. Posolite, pobiberite i pustite da se krčka. Pred kraj dodajte testeninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UDOVOLJITE SEBI BEZ RIZIKA OD GOJENJA Dijetetski čizkejk priprema se jako brzo
Pravi se od zdravog povrća i biće za svačiji ukus.
JEFTIN OBROK ZA KOJI JE POTREBNO 5 MINUTA! Burger od pasulja oduševiće sve
Verujte nam, svi ukućani će tražžiti još.
A U ČINIJI SVE MOGUĆE BOJE Salata kao hladno predjelo može biti zamena za obrok
U sebi ima sve moguće hranljive sastojke.
NEPCA ĆE VAM BITI ZADOVOLJNA Ne tako običan ručak na kašiku za celu porodicu
Glavni sastojak je pasulj, ali ima tu još svašta nešto.
SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
OČISTITE ŠPORET I REŠETKU I ODMASTITE POSUDE Treba vam samo ova 1 namirnica iz kuhinje
Kafa ima višenamensku primenu, pa osim kao napitak, može da se koristi za čišćenje posuđa, eliminisanje neprijatnih mirisa ili kao piling za ruke.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah
Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.
AKO PRAVITE KROFNE NEMOJTE DA RADITE OVO Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, pa krofne budu žilave ili liče na uštipke.
Komentari (0)