DOBRO STARINSKO JELO Balkanska janija, ukusno i sočno svinjsko meso

trpeza.rs

01:32

Sezonski recepti 0

Ovo ukusno jelo na kašiku nije teško spremiti, a njime ćete svakako oduševiti celu porodicu

DOBRO STARINSKO JELO Balkanska janija, ukusno i sočno svinjsko meso
Shutterstock

Potrebno je:

  • Svinjsko meso 1 kg
  • Crni luk 3 glavice
  • Zelena ljuta paprika 1 kom.
  • Paradajz pire 100 g
  • Voda 1 l
  • Pšenično brašno 2 supene kašike
  • Mlevena slatka paprika 20 g
  • Peršun
  • Lovorov list
  • Peršun lista
  • So
  • Biber
  • Suncokretovo ulje

Priprema:

Meso isecite na krupnije kocke, posolite i pobiberite, pa ga ubacite u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje. Kada porumeni, izvadite meso i ubacite sitno isečeni crni luk da se dinsta, posolite i pobiberite ga. Kada se luk izdinsta, dodajte lovorov list i paradajz pelat. Meso vratite u šerpu i začinite slatkom začinskom paprikom, peršunom i biberom u zrnu. Sve prelijte vodom, da ogrezne.

U posebnom tiganju propržite brašno da porumeni i u njega dodajte malo vode. Promešajte i sipajte u šerpu.

Na kraju isecite na krupne listiće crni luk i ljutu papriku, dodajte jelu. Prilikom serviranja pospite peršunom.

Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading